Nooit komt een eind aan ons verlangen – cortenstaal

Cortenstaal

 240,00

5 op voorraad

Deze tekst van dichter en auteur Peter Verhelst is een ode aan het verlangen. Het verlangen dat ons drijft en dat nooit ophoudt.

De letters zijn door Maud Bekaert met de hand ontworpen en daarna gelaserd in cortenstaal. Cortenstaal is een metaallegering waar onder andere koper in zit. Het specifieke aan cortenstaal is dat de roest die wordt gevormd, een coating legt rond het metaal waardoor het niet kan ‘doorroesten’. Deze tekstcreatie is bijgevolg uitermate geschikt om buiten te worden opgehangen. Dankzij de bevestigingspinnen in de achterzijde van dit kunstobject zweeft de tekst op een kleine afstand van de muur. Hierdoor kan zonlicht de tekst in de vorm van schaduw projecteren op de achtergrond. Het verlangen wordt dan op een ongrijpbare, immateriële manier zichtbaar.

 

SKU: LW-NKEEAOVC-2018 Categorie:

200 x 11,5 cm

Deze tekstcreatie is gemaakt in cortenstaal en heeft achteraan 8 pinnen die in de muur bevestigd kunnen worden.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT