Artistiek werk

‘In mijn artistieke werk ben ik op zoek naar schoonheid’

Sinds 1996 ontwerp ik in mijn atelier letters. Soms met potlood, dan weer met pen en inkt, of met penseel en verf. Ik startte als letterbeeldhouwer en meestal beeldhouw ik nog steeds met hamer en beitel letters in natuursteen. De laatste jaren laser ik daarnaast ook echter steeds vaker letters in metaal en hout, verwerk ik letters in beton en onderzoek ik de meerwaarde van 3D-printen. Zo laat ik traditie en innovatie met elkaar communiceren in mijn werk. Ik sta open voor alle technieken die mij als maker kunnen verrijken.

Als ik in opdracht werk, detecteer ik aan de hand van foto’s, ontwerpen en maquettes wat de klant wil en in nauw overleg komen we tot een eindresultaat. Ik maak enerzijds kunstwerken, zowel voor de publieke ruimte als voor particuliere opdrachtgevers. Anderzijds maak ik ook functioneel werk zoals grafstenen, inhuldigingsstenen en tekstmonumenten. Ik laat me vooral inspireren door architectuur, hedendaagse kunst en typografie. Mijn stijl wordt omschreven als sober en eerder strak. Voor opdrachten vind ik het weliswaar belangrijk en een uitdaging om mijn stijl en wat de klant wil met elkaar te laten samenvallen.

Elk werk wordt met de hand gemaakt. Hou voor opdrachtwerk bijgevolg rekening met een wachttijd van zes à acht maanden. Geschenken op maat maak ik om die reden niet. Wel bied ik in mijn winkel in Brugge en op mijn letterwebshop een uitgebreide unieke collectie geschenken aan. Dit zijn met de hand ontworpen letters, woorden en teksten in gietsteen, metaal en hout en op papier die onmiddellijk verkrijgbaar zijn. Deze geschenken hebben vaste teksten en vaste formaten. Sommige geschenken zijn wel personaliseerbaar.

Bij mijn artistiek vrij werk hoeft betekenis niet noodzakelijk op de eerste plaats te staan, zonder dat ik daarom afstand neem van letters, woorden of taal. Het is fantastisch om de abstracte schoonheid die ik voor ogen heb om te zetten naar een specifiek werk. Vrij werk maak ik los van opdrachtgevers en stel ik tentoon in binnen- en buitenland.