Artistiek werk

Kunstwerken

Sinds 1996 ontwerp ik in mijn atelier letters. Soms met potlood, dan weer met pen en inkt, of met penseel en verf. Ik startte als letterbeeldhouwer en meestal beeldhouw ik nog steeds met hamer en beitel letters in natuursteen. De laatste jaren laser ik daarnaast steeds vaker letters in metaal en hout, verwerk ik letters in beton en onderzoek ik de meerwaarde van 3D-printen. Zo laat ik traditie en innovatie met elkaar communiceren in mijn werk. Ik sta open voor alle technieken die mij als maker kunnen verrijken.

Ik laat me leiden door de materie waarin ik werk , door een tekst of door de ruimte waarvoor ik creëer.  Ik laat me vooral inspireren door architectuur, hedendaagse kunst en typografie. Mijn werk stel ik tentoon in binnen- en buitenland en in het letterhuis in Brugge waarin ook mijn winkel is gevestigd. Het letterhuis bezoeken kan steeds op vrijdag van 10-12u en 14-18 en op zaterdag van 10-13u (Door corona is dat momenteel beperkt tot zaterdag van 10-13u). Wil je een uitnodiging ontvangen voor specifieke tentoonstellingen, schrijf je dan hier in op mijn nieuwsbrief.

Kunstwerken in opdracht maak ik zelden. Ik heb creatieve vrijheid nodig om mezelf artistiek te ontplooien.

 

Graf- en columbariumstenen

In opdracht maak ik graf- en columbariumstenen. Het is een voorrecht om samen met nabestaanden een mooie plaats te creëren voor hun geliefde, vriend, kind of ouder. Ik detecteer aan de hand van foto’s en ontwerpen wat de klant wil en in nauw overleg komen we tot een eindresultaat. Ik vind het belangrijk en een uitdaging om mijn stijl en wat de klant wil met elkaar te laten samenvallen.  Mijn stijl wordt omschreven als sober, tijdloos en strak. Elke graf- of columbariumsteen wordt met de hand gemaakt. Hou voor opdrachtwerk bijgevolg rekening met een wachttijd van minimum acht maanden. Je vindt meer informatie en foto’s op mijn aparte pagina rond rouw en afscheid: Atelier Wolk.  Je vindt er ook een collectie hedendaagse rouwgeschenken. Deze zijn ook te bewonderen en verkrijgbaar in mijn winkel in Brugge.

 

Geschenkencollectie

Ik heb een uitgebreide collectie geschenken. Die zijn te koop in mijn winkel in Brugge en op mijn letterwebshop . Dit zijn met de hand ontworpen letters, woorden en teksten in gietsteen, metaal en hout en op papier die onmiddellijk verkrijgbaar zijn. Deze geschenken hebben vaste teksten en vaste formaten. Sommige geschenken zijn personaliseerbaar.

 

Bij mijn artistiek vrij werk hoeft betekenis niet noodzakelijk op de eerste plaats te staan, zonder dat ik daarom afstand neem van letters, woorden of taal. Het is fantastisch om de abstracte schoonheid die ik voor ogen heb om te zetten naar een specifiek werk. Vrij werk maak ik los van opdrachtgevers en stel ik tentoon in binnen- en buitenland.