Artistiek werk

Sinds 1996 ontwerp ik in mijn atelier letters. Soms met potlood, dan weer met pen en inkt, of met penseel en verf. Ik startte als letterbeeldhouwer en meestal beeldhouw ik nog steeds met hamer en beitel letters in natuursteen. De laatste jaren laser ik daarnaast steeds vaker letters in metaal en hout, verwerk ik letters in beton en onderzoek ik de meerwaarde van 3D-printen. Zo laat ik traditie en innovatie met elkaar communiceren in mijn werk. Ik sta open voor alle technieken die mij als maker kunnen verrijken.

Ik werk in opdracht, maak vrij werk en heb een uitgebreide geschenkencollectie.

Als ik in opdracht werk, detecteer ik aan de hand van foto’s, ontwerpen en maquettes wat de klant wil en in nauw overleg komen we tot een eindresultaat. In opdracht maak ik kunstwerken (zowel voor particuliere opdrachtgevers als voor de publieke ruimte) en grafstenen op maat.  Mijn stijl wordt omschreven als sober, tijdloos en strak. Voor opdrachten vind ik het weliswaar belangrijk en een uitdaging om mijn stijl en wat de klant wil met elkaar te laten samenvallen. Elk werk wordt met de hand gemaakt. Hou voor opdrachtwerk bijgevolg rekening met een wachttijd van minimum zes à acht maanden.

Als ik vrij werk maak laat ik me volledig leiden door de materie waarin ik werk , door een tekst of door de ruimte waarvoor ik creëer.  Ik laat me vooral inspireren door architectuur, hedendaagse kunst en typografie. Mijn vrij werk stel ik tentoon in binnen- en buitenland. De twee laatste weken van december stel ik jaarlijks tentoon in Brugge in het pand waarin ook mijn winkel is gevestigd.Wil je hiervoor een uitnodiging ontvangen, schrijf je dan hier in op mijn nieuwsbrief.

De collectie geschenken die ik maak zijn te koop in mijn winkel in Brugge en op mijn letterwebshop . Dit zijn met de hand ontworpen letters, woorden en teksten in gietsteen, metaal en hout en op papier die onmiddellijk verkrijgbaar zijn. Deze geschenken hebben vaste teksten en vaste formaten. Sommige geschenken zijn personaliseerbaar.

 In Atelier Wolk bied ik een originele collectie hedendaagse rouwgeschenken aan. Deze zijn ook te bewonderen en onmiddellijk verkrijgbaar in mijn winkel in Brugge.

Bij mijn artistiek vrij werk hoeft betekenis niet noodzakelijk op de eerste plaats te staan, zonder dat ik daarom afstand neem van letters, woorden of taal. Het is fantastisch om de abstracte schoonheid die ik voor ogen heb om te zetten naar een specifiek werk. Vrij werk maak ik los van opdrachtgevers en stel ik tentoon in binnen- en buitenland.