Artistiek werk

Kunstwerken

Sinds 1996 ontwerp ik in mijn atelier letters. Soms met potlood, dan weer met pen en inkt, of met penseel en verf. Ik startte als letterbeeldhouwer en beeldhouw nog steeds met hamer en beitel letters in natuursteen. De laatste jaren laser ik daarnaast steeds vaker letters in metaal en hout, verwerk ik letters in beton en onderzoek ik de meerwaarde van 3D-printen. Zo laat ik traditie en innovatie met elkaar communiceren in mijn werk. Ik sta open voor alle technieken die mij als maker kunnen verrijken.

Ik laat me leiden door de materie waarin ik werk , door een tekst of door de ruimte waarvoor ik creëer.  Ik laat me vooral inspireren door architectuur, hedendaagse kunst en typografie. Mijn werk stel ik tentoon in binnen- en buitenland en in het letterhuis in Brugge waarin ook mijn winkel is gevestigd. Het letterhuis bezoeken kan steeds op vrijdag van 10-12u en 14-18 en op zaterdag van 10-13u. Wil je een uitnodiging ontvangen voor specifieke tentoonstellingen, schrijf je dan hier in op mijn nieuwsbrief.

 

Bij mijn artistiek vrij werk hoeft betekenis niet noodzakelijk op de eerste plaats te staan, zonder dat ik daarom afstand neem van letters, woorden of taal. Het is fantastisch om de abstracte schoonheid die ik voor ogen heb om te zetten naar een specifiek werk.