Deze vingerafdrukken zijn met de hand gebeeldhouwd in zwarte leisteen. Geen materie genadelozer dan leisteen. Hij wordt gekwetst door te snelle beitelbewegingen en dwingt tot traagheid en perfectie. Elke aarzeling is zichtbaar. Het is de steen waar ik leerde in kappen en waar ik steeds naar teruggrijp. Het diepzwart en de subtiele aanwezigheid van ijzererts zijn voor mij de perfecte drager van mijn ontwerpen.
Ik werk vaak in antieke stenen. Antieke vloertegels, oude tredes, overblijfselen van een antieke schouw… Stenen met een niet meer te achterhalen verleden. Dat intrigeert me. De letters van de steen hiernaast zijn eerst geschreven met plat penseel en verf, daarna overgezet op de steen met carbonpapier en vervolgens met de hand gebeeldhouwd. 'Doux présent du présent' kan het best vertaald worden als 'Zacht geschenk van het heden'. De steen heeft een vlakke onderkant en kan dus makkelijk rechtop worden gezet in een tuin of interieur.
Dit is een creatie in cortenstaal. De letters zijn gelazerd uit het metaal. Deze creatie maakt deel uit van een kunstwerk in jeugdherberg De Snuffel in Brugge. Een tekst van Peter Verhelst is in zijn geheel te lezen op twee toegangspoorten en valt uiteen in korte stukjes die in verscheidene talen door het gebouw lopen. De teksten hebben ook een functionele rol. In de kamers trekken ze verse lucht naar de ventilatieroosters. Via deze link vind je meer uitleg over dit kunstwerk.

*De werken met een witte markering zijn te koop. Neem contact op met Maud voor meer info.