In elke druppel trilt de oceaan

Keramische gietsteen

 50,00

Deze steen is een samenwerking tussen dichter en auteur Peter Verhelst en letterkunstenaar Maud Bekaert. De tekst verwoordt dat kleine dingen even belangrijk zijn als het grote geheel. Je kan de steen schenken aan iemand die veel voor je betekent, aan een vriend of geliefde die je heeft geholpen of aan iemand aan wie je wil laten blijken dat hij of zij veel voor je betekent. Het kan ook een originele manier zijn om iemand te bedanken, om uit te drukken dat alle kleine dingen die iemand voor je doet ontzettend belangrijk zijn. In je eigen interieur kan de steen je eraan herinneren even veel belang te hechten aan het kleine als aan het grote.

De steen is zo ontworpen dat die perfect in balans staat op slechts een klein deel van de onderkant van de steen. Als je de steen links of rechts een klein ‘duwtje’ geeft kan je die doen deinen als de golven in de oceaan. De steen vindt vanzelf het evenwicht terug en komt na een kleine ‘trilling’ weer tot stilstand.

Op de achterkant van de steen kan een naam, een datum en/of een korte tekst worden bij geschreven. Vermeld dan tijdens het afronden van uw bestelling wat er moet worden op geschreven (maximum een zestal woorden).

De steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk. De grijze steen is gemaakt in hetzelfde materiaal maar is bovendien ook met de hand geschilderd met acrylverf. Beide kleuren zijn sober en neutraal en combineren makkelijk met andere kleuren.

*Alle bestellingen vanaf 20 euro geplaatst voor zondagavond 20u worden (binnen België) gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Voor bestellingen onder 20 euro betaal je 4,95 euro verzendingskosten (verzending binnen 24 u). Express zendingen (+ 4,95 euro) en verzendingen naar andere Europese landen (+5,95 euro) worden eveneens binnen de 24 uur verzonden. 

SKU: Niet beschikbaar Categorieën: , Tags: , ,

33,5 x 7 cm (dikte steen 3,5 cm)

De witte steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk. De grijze steen is gemaakt in dezelfde gietsteen maar bovendien met de hand geschilderd met acrylverf.

De steen staat zelfstandig op een stabiele ondergrond.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT