Erbarme dich – schaal

Keramische gietsteen

 320,00

1 op voorraad

Deze schaal is een kunstobject in beperkte oplage. De schaal is volledig met de hand gemaakt. De vertaling van de Duitse tekst is ‘Heb mededogen’. De tekst komt uit de Matthëus-Passie van de Duitse componist Johann Sebastian Bach. De tekst van de aria werd in 1728 geschreven door Picander maar is dus vooral gekend in het werk van Bach. Maud Bekaert is een grote liefhebber van de muziek van Johann Sebastian Bach en wou met deze schaal een ode brengen aan zijn werk. De schaal is gemaakt in een mengeling van fijngemalen witte marmer en kalk en is mat gevernist.

De letter die in de glooiing is gebeeldhouwd, is de klassieke Romeinse kapitaal zoals die tweeduizend jaar geleden al in Rome in de zuil van Trajanus werd gebeiteld. Het is de letter waar Maud Bekaert steeds naar terugkeert.

De schaal is verpakt in een wit katoenen hoes en onderaan de schaal zijn viltjes bevestigd zodat de schaal geen krassen kan maken op de ondergrond.

*Alle bestellingen vanaf 20 euro geplaatst voor zondagavond 20u worden (binnen België) gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Voor bestellingen onder 20 euro betaal je 4,95 euro verzendingskosten (verzending binnen 24 u). Express zendingen (+ 4,95 euro) en verzendingen naar andere Europese landen (+5,95 euro) worden eveneens binnen de 24 uur verzonden. 

 

SKU: LW-EDS-2018 Categorie: Tags: , ,

De schaal is gemaakt in een duurzame mengeling van fijngemalen marmer en kalk en is mat gevernist. De schaal is niet vorstbestendig.

Diameter 37 cm. 7 cm hoog.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT