A la vida / cortenstaal

Cortenstaal

 30,00

1 op voorraad

‘A la vida’ is een muurtekst in cortenstaal. De Nederlandse vertaling is ‘Op het leven’. De letters zijn door Maud Bekaert met de hand ontworpen en daarna gelaserd in cortenstaal. Cortenstaal is een metaallegering waar onder andere koper in zit. Het specifieke aan cortenstaal is dat de roest die wordt gevormd, een coating legt rond het metaal waardoor het niet kan ‘doorroesten’. Deze tekstcreatie is bijgevolg zowel geschikt voor buiten als voor binnen.

Door de positieve boodschap van deze tekst is deze creatie een bijzonder geschenk voor wie jarig is, afstudeert of op pensioen gaat. Ook voor een geboorte of instuif is dit een origineel geschenk.

Je kan ‘A la vida’ gemakkelijk aan de muur hangen met twee nagels of vijzen (naar gelang de ondergrond). Je houdt de tekstcreatie op de gewenste plaats tegen je muur en een nagel of vijs aan de binnenkant van de cirkel bovenaan en onderaan is voldoende om de tekstcreatie op zijn plaats te houden.

 

15 cm diameter

Deze tekstcreatie is gemaakt in cortenstaal van 3mm dikte

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT