Wat een wonder / cortenstaal

Cortenstaal

 50,00

3 op voorraad

Deze met de hand ontworpen speelse letters zijn gelaserd uit cortenstaal. Cortenstaal is een metaallegering waar onder andere koper in zit. Het specifieke aan cortenstaal is dat de roest die wordt gevormd, een coating legt rond het metaal waardoor het niet kan ‘doorroesten’. Deze tekstcreatie kan bijgevolg zowel buiten als binnen geplaatst worden.

‘Wat een wonder’ is een tekst die je kan schenken bij elke heuglijke gebeurtenis zoals een geboorte of babyborrel, een verjaardag, een instuif,… Een tekst in metaal is ook een mooi geschenk voor de liefhebber van poëzie en kalligrafie.

Deze tekst is op een eenvoudige manier op te hangen aan elke binnen- of buitenmuur: hou de tekst tegen de muur op de gewenste locatie en klop twee nageltjes in de muur (één nageltje in de buik van de letter A en één nageltje in de linkerbovenhoek van de letter R. Gebruik staalnagels, deze zijn het minst zichtbaar tegenover cortenstaal. Voor een ruwe buitenmuur kan je overwegen om met twee pluggen en vijsjes te werken). Hou er buiten rekening mee dat er mogelijks nog wat roest kan vrijkomen door contact met water. Hang de tekst daarom buiten op enkele millimeters van de muur.

*De keien op de foto dienen als decoratie en worden niet meegeleverd met de muurtekst.

Deze creatie is gemaakt in cortenstaal en kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.

Deze tekst is op een eenvoudige manier op te hangen aan elke binnen- of buitenmuur: hou de tekst tegen de muur op de gewenste locatie en klop twee nageltjes in de muur (één nageltje in de buik van de letter A en één nageltje in de linkerbovenhoek van de letter R. Gebruik staalnagels, deze zijn het minst zichtbaar tegenover cortenstaal. Voor een ruwe buitenmuur kan je overwegen om met twee pluggen en vijsjes te werken).

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT