Tuincreatie ‘Waar is de tijd…’

Cortenstaal

 250,00

1 op voorraad

Dit tuinobject met de tekst ‘Waar is de tijd…’ is gemaakt in cortenstaal. Cortenstaal is een metaallegering waar onder andere koper in zit. Het specifieke aan cortenstaal is dat de roest die wordt gevormd, een coating legt rond het metaal waardoor het niet kan ‘doorroesten’. Het ontwerp is met de hand gemaakt door Maud Bekaert. Maud tekende de tekst letter voor letter uit alvorens het uit te voeren in metaal. De tekst ‘Waar is de tijd…’ is van dichter en auteur Peter Verhelst.

Dit kunstobject staat stabiel op elke vlakke ondergrond dankzij de ‘geplooide voet’. Het stuk bestaat uit één geheel, er moet dus niets gemonteerd worden.

Omdat de letters uit het cortenstaal zijn gelaserd, kan je door de letters kijken. In een tuin geeft dat in elk seizoen een andere achtergrond. Op de geplooide voet -achter de tekst- kan je tuinkaarsen zetten. Kaarslicht door de uitgelaserde letters geven ’s avonds een extra gezellige sfeer in je tuin of op je terras.

 

 

De tekst is gelaserd uit cortenstaal.

940 x 200 x 90 mm

Deze creatie staat stabiel op elke vlakke ondergrond.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT