Tuincreatie Carpe diem

Cortenstaal

 350,00

4 op voorraad

Dit kunstobject met de tekst ‘Carpe diem’ is gemaakt in cortenstaal. Cortenstaal is een metaallegering waar onder andere koper in zit. Het specifieke aan cortenstaal is dat de roest die wordt gevormd, een coating legt rond het metaal waardoor het niet kan ‘doorroesten’. De kalligrafie is een ontwerp van Maud Bekaert. Ze schreef de letters met plat penseel en verf op papier alvorens het uit te werken voor de uitvoering in metaal. Dat het ontwerp met de hand geschreven werd zie je aan de sierlijke lijnen en de beweeglijkheid van de letters.

De tekst ‘Carpe diem’ is van de Romeinse dichter Horatius. De Nederlandse vertaling ‘Pluk de dag’ is alom gekend. Dit citaat is een aansporing om nu te leven en om van elk moment, van elke dag ten volle te genieten.

Dit werk komt volledig tot zijn recht op een terras of in een tuin. Omdat de letters uit het cortenstaal zijn gelaserd, kan je door de letters kijken. In een tuin geeft dat in elk seizoen een andere achtergrond.

 

 

130 x 40 x 4 cm

Op een terras kan je deze creatie op een eenvoudige manier en stabiel tegen een muur plaatsen. In een tuin kan je het kunstwerk een 15-tal centimeter in de aarde of het gras schuiven.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een winkel en letterhuis heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In het letterhuis dat achter de winkel gelegen is, toont ze een steeds wisselende collectie letterkunstwerken waarvan Maud slechts één of enkele exemplaren maakt. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond hedendaagse rouwgeschenken en teksten bij afscheid.

TERUG NAAR OVERZICHT