Toeternietoe

Keramische gietsteen

 50,00

Als mensen deze in steen gebeeldhouwde tekst cadeau krijgen, verschijnt er meestal spontaan een glimlach op hun gezicht. Wie Nederlands spreekt herkent ‘Toeternietoe’ onmiddellijk, ook al staat het niet in ons woordenboek en is het natuurlijk een samenvoeging van ‘Het doet er niet toe’. We maken er in spreektaal echter vaak toeternietoe van. In schrijftaal zijn we niet gewoon om het zo te zien. In de relativerende boodschap en het grappige woordbeeld schuilt de positiviteit van dit werk.

Je kan de steen schenken aan wie het leven door een roze bril bekijkt of net aan wie er nood aan heeft om wat positiviteit cadeau te krijgen op dit moment in zijn of haar leven.

In de achterkant van de steen zitten twee nylon haakjes waarmee je de steen kan ophangen aan de muur. Wil je de steen liever rechtop zetten? Bestel dan via deze link 2 steuntjes waarin je de steen mooi rechtop kan zetten.

De steen is gemaakt in een mengeling van fijngemalen marmer en kalk. De grijze steen is gemaakt in het zelfde materiaal en daarna met acrylverf geschilderd met de hand.

*Alle bestellingen vanaf 20 euro geplaatst voor zondagavond 20u worden (binnen België) gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Voor bestellingen onder 20 euro betaal je 4,95 euro verzendingskosten (verzending binnen 24 u). Express zendingen (+ 4,95 euro) en verzendingen naar andere Europese landen (+5,95 euro) worden eveneens binnen de 24 uur verzonden. 

De witte steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk. De grijze steen is gemaakt in dezelfde gietsteen maar bovendien met de hand geschilderd met acrylverf.

12 x 46,3 x 1,5 cm

In de achterkant van de steen zitten twee nylon haakjes. Als je door die twee haakjes een stevig touwtje knoopt kan je de steen makkelijk ophangen aan één bevestigingspunt in de muur. Wil je de steen liever ergens zetten, dan kan je een steuntje bijbestellen waarin je de steen kan rechtop zetten.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT