Symbool Triskel

Keramische gietsteen

 8,50

26 op voorraad

Deze in steen gebeeldhouwde triskel is een symbool bestaande uit drie verbonden spiralen. Het is al geliefd sinds de oudheid. Het staat voor drie-eenheid en wordt in verschillende culturen gebruikt. In de Keltische cultuur staat het enerzijds voor ‘aarde, maan en zon’ en anderzijds voor ‘denken, voelen en doen’. In de Wicca cultuur staat het voor de drie fasen in een vrouwenleven (maagd, moeder, oma).

Op de steen ligt een kalkje met daarop gedrukt de tekst ‘De triskel staat symbool voor balans in denken, voelen en doen’.
De steen is verpakt in een mooi doosje.

*Alle bestellingen vanaf 20 euro geplaatst voor zondagavond 20u worden (binnen België) gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Voor bestellingen onder 20 euro betaal je 4,95 euro verzendingskosten (verzending binnen 24 u). Express zendingen (+ 4,95 euro) en verzendingen naar andere Europese landen (+5,95 euro) worden eveneens binnen de 24 uur verzonden. 

De steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk.

6,2 x 6,2 x 1,5 cm

Het steentje kan plat of rechtop worden gezet. Het steentje wordt geleverd in een mooi doosje.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT