Wenssteen ‘Energie’

Keramische gietsteen

 8,50

12 op voorraad

Dit in steen gebeeldhouwde symbool ‘Qi’ is een concept uit de Chinese cultuur. Het kan enerzijds worden omschreven als adem of  levenskracht en anderzijds als vitale of spirituele energie. Het maakt bovendien deel uit van alles wat bestaat. Qi is ook duidelijk te herkennen in Aziatische benamingen als Qigong, ki-ko, Reiki, Aikido of T’ai Chi. Qi is een geliefd symbool en het perfecte geschenk voor beoefenaars van deze sporten of alternatieve geneeswijzen. Je kan het steentje ook schenken aan iemand die ziek is of aan iemand die een moeilijke periode doormaakt en wat levenskracht of energie kan gebruiken.

Op het steentje ligt een kalkje met daarop de tekst ‘Het Chinese teken Qi ademt levenskracht en energie’. Het steentje is verpakt in een mooi doosje.

*Alle bestellingen vanaf 20 euro geplaatst voor zondagavond 20u worden (binnen België) gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Voor bestellingen onder 20 euro betaal je 4,95 euro verzendingskosten (verzending binnen 24 u). Express zendingen (+ 4,95 euro) en verzendingen naar andere Europese landen (+5,95 euro) worden eveneens binnen de 24 uur verzonden. 

6,2 x 6,2 x 1,5 cm

De steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk. De steen is verpakt in een mooi doosje en op de steen ligt een kalkje met de tekst 'Het Chinese teken Qi ademt levenskracht en energie'.

Je kan het steentje in het doosje uitzetten en het tekstje rechtop zetten achter de steen of je kan het steentje uit de doos halen en plat of rechtop op een effen oppervlak plaatsen.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT