Wenssteen ‘lang leven’

Keramische gietsteen

 8,50

23 op voorraad

In deze wenssteen is het Chinees symbool voor ‘lang leven’ gebeeldhouwd. In het Chinees wordt het symbool uitgesproken als ‘Shou’. Shou is één van de drie Chinese geluksgoden. Het symbool staat voor een lang, gezond en voorspoedig leven. Op de wenssteen ligt een kalkje met daarop de tekst ‘Traditioneel Chinees symbool voor een lang leven vol geluk’. Het steentje is samen met de tekst verpakt in een mooi doosje.

De verering van de God Shou dateert uit de Ming Dynastie. Volgens de legende zat hij tien jaar in de buik van zijn moeder. Hij werd daarom geboren als een oude man.  Behalve bij Chinees nieuwjaar wordt hij ook op verjaardagen geëerd om een lang leven te vragen.

Volgens Fengshui kan de plaats waar je het steentje in je huis zet de werking ervan veranderen. De plaatsing en invloed is als volgt:

  • zuidwesten van een huis/kamer – beschermin bij het baren van een kind.
  • westen van een huis/kamer – welvaart, vreugde en feeststemming.
  • noorden van een huis/kamer – creativiteit, geluk en wijsheid.

Je kan de wenssteen schenken aan een jarige, aan een koppel dat in het huwelijk treedt, bij een geboorte, jubileum en bij elke andere heuglijke gebeurtenis.

De wenssteen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk.

*Alle bestellingen geplaatst voor zondagavond 20u worden binnen België gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Express zendingen (supplement van 4,95 euro waarvoor je kan kiezen bij het afronden van je aankoop) en verzendingen naar andere Europese landen (+5,95 euro) worden binnen de 24 uur verzonden. 

 

6,2 x 6,2 x 1,5 cm

De gietsteen die gebruikt wordt om deze creatie te maken is een duurzame mengeling van fijngemalen witte marmer en kalk. De steen zit verpakt in een mooi kartonnen doosje.  

Je kan het steentje ergens leggen of rechtop zetten.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT