Postkaart ‘L’essentiel est invisible pour les yeux’

De tekst op deze postkaart is van de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry en komt uit ‘Le petit prince’ (De kleine prins). Het boek is een hedendaags sprookje dat over de hele wereld gekend is. Een neergestorte piloot vertelt over zijn ontmoeting met een klein wijs Prinsje en die verhalen zetten de lezer aan het denken.

De vertaling van deze Franse tekst is ‘Het essentiële is voor de ogen onzichtbaar’.

De postkaart is een foto van een uniek werk van Maud Bekaert. De tekst werd met de hand ontworpen en in een antieke witsteen gebeiteld.

De postkaart is een standaard formaat en kan bijgevolg met een gewone standaard postzegel worden verzonden. De kaart is weliswaar gemaakt om te verzenden maar je kan de kaart ook inkaderen en er zo een kalligrafisch geschenk van maken.

 

Categorie:

10,5 x 14,8 cm

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT