Plus est en vous

Keramische gietsteen

 17,00

Deze in steen gebeeldhouwde tekst was de ‘huisspreuk’ van de Heren van Gruuthuse.  De Heren van Gruuthuse vormden één van de voornaamste families in het Brugge van de dertiende tot de vijftiende eeuw. Vandaar dat het in zekere zin ook de ‘spreuk’ van Brugge is geworden. De inspirerende tekst kan in het Nederlands worden vertaald als ‘Meer is in u’.

De steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk. De grijze steen is gemaakt in hetzelfde materiaal maar is bovendien ook met de hand geschilderd met acrylverf. Beide kleuren zijn sober en neutraal en combineren makkelijk met andere kleuren. De steen is verpakt in een mooie doos.

Deze spreuk in steen is een mooie attentie om iemand aan te moedigen.

*Alle bestellingen geplaatst voor zondagavond 20u worden (binnen België) gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Express zendingen (+ 4,95 euro) en verzendingen naar andere Europese landen (+5,95 euro) worden binnen de 24 uur verzonden. 

SKU: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Onderaan de steen zijn viltjes bevestigd waardoor de steen geen krassen maakt op de ondergrond. Je kan de steen ook rechtop zetten.

9,2 x 9,2 x 2 cm

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT