Muurtekst ‘Dolce far niente’

Cortenstaal

 60,00

14 op voorraad

De letterlijke vertaling van de Italiaanse uitdrukking ‘Dolce far niente’ is ‘Het zalige/zoete niets doen’. De diepere betekenis van de tekst schuilt in een Italiaanse manier van leven. Italianen zien het ‘niets doen’  als een belangrijke activiteit. Iets wat uitermate belangrijk is naast andere activiteiten zoals werken, het huishouden doen en vrienden en familie bezoeken. ‘Niets doen‘ is een belangrijk niet te verwaarlozen aspect van het leven die bijdraagt tot rust en geluk.

De tekst is gemaakt in cortenstaal. Cortenstaal is een metaallegering waar onder andere koper in zit. Het specifieke aan cortenstaal is dat de roest die wordt gevormd, een coating legt rond het metaal waardoor het niet kan ‘doorroesten’.

Je kan de muurtekst makkelijk ophangen met twee nageltjes links en rechts onder de lijn die door het ontwerp loopt. De tekst kan zowel binnen als buiten worden opgehangen. Hou er buiten rekening mee dat er mogelijks nog wat roest kan vrijkomen door contact met water. Hang de tekst daarom buiten op enkele millimeters van de muur.

 

26 x 23 cm (2mm dik)

De tekst is door Maud Bekaert met de hand ontworpen en gelaserd uit cortenstaal.

Je kan de muurtekst makkelijk ophangen met twee nageltjes (of buiten met twee pluggen en vijsjes).

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een winkel en letterhuis heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In het letterhuis dat achter de winkel gelegen is, toont ze een steeds wisselende collectie letterkunstwerken waarvan Maud slechts één of enkele exemplaren maakt. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond hedendaagse rouwgeschenken en teksten bij afscheid.

TERUG NAAR OVERZICHT