Kraanvogel

Keramische gietsteen

 12,00

28 op voorraad

In dit kubusvormig steentje is een kraanvogel gebeiteld. Het ontwerp van het kraanvogeltje is gebaseerd op Origami, de Japanse kunst van het vouwen van papier. De kraanvogel is een symbool van gezondheid, lang leven, trouw en geluk. Een Japanse legende zegt dat de wens werkelijkheid wordt van wie duizend kraanvogels plooit.

De steen met de gebeeldhouwde kraanvogel zit verpakt in een mooi warmgroen doosje. In het doosje staat de tekst ‘Spreid je vleugels en vlieg‘ gedrukt. De kraanvogel is een uitstekend geschenkje bij een geboorte. Het is ook een mooie boodschap om te schenken bij een lente- of communiefeest. Ook wie alleen gaat wonen of aan het begin van een belangrijke fase in zijn of haar leven staat, zal blij zijn met dit symbolisch geschenk.

De steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk.

SKU: LW-K-2020 Categorie: Tags: , ,

4,5 x 4,5 x 4 cm

De steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk en zit verpakt in een mooi doosje.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een winkel en letterhuis heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In het letterhuis dat achter de winkel gelegen is, toont ze een steeds wisselende collectie letterkunstwerken waarvan Maud slechts één of enkele exemplaren maakt. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond hedendaagse rouwgeschenken en teksten bij afscheid.

TERUG NAAR OVERZICHT