Kei ‘Imagine’

Keramische gietsteen

 18,00

23 op voorraad

‘Imagine’ kan kan je het best vertalen als ‘Stel je voor’. ‘Imagine’ is de ultieme uitdrukking van hoop. Die invulling van hoop is voor iedereen anders. Je geeft het cadeau aan iemand met wie je die hoop wil delen.

Er is natuurlijk ook de link met het lied ‘Imagine’ van John Lennon. ‘Imagine’ werd geschreven ten tijde van de Vietnamoorlog en is misschien wel het meest ultieme nummer voor wereldvrede. Lennon vraagt de luisteraar zich een wereld voor te stellen zonder religieuze of politieke grenzen en waarin materieel bezit onbelangrijk is.

Het letterontwerp is door Maud Bekaert met de hand getekend. De letters zijn speels en ietwat naiëf maar tegelijkertijd hebben ze gewicht en staan ze stevig in de kei. Ze drukken zelfzekerheid uit wat het woord ‘Imagine’ kracht bijzet.

De kei past in de vorm van een hand en spoort aan om af en toe eens ‘vastgenomen’ te worden. Op momenten dat er verbeeldingskracht of hoop nodig is…

100 x 65 x 25 mm

De kei is gemaakt in keramische gietsteen, een mengeling van fijngemalen marmer en kalk.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT