Kaarshouder ‘Zij aan zij’

Keramische gietsteen

 30,00

De quote op deze kaarshouder is met de hand getekend en gebeeldhouwd door Maud Bekaert.

‘Zij aan zij’. Kort maar heel krachtig toon je aan iemand die je lief hebt dat je nabij bent. Dat je er voor die persoon bent. De tekst is gebeiteld ‘rondomrond’ de steen.

Een vriend die voor een uitdaging staat. Een geliefde die rouwt. Een collega die een zware taak op zich neemt. Een kind die een lastige examenperiode voor de boeg heeft. Een verpleegkundige, arts of therapeut die veel voor je heeft betekend en die je wil bedanken. Of gewoon een vriend of vriendin die het in tijden van corona moeilijk heeft en aan wie je wil laten weten dat je in afstand nabij bent. Allemaal situaties waarin ‘Zij aan zij’ iemand kracht kan geven. Een mooie manier om te tonen: ik ben er voor je, samen kunnen we dit aan.

Op de kaarshouder is plaats om twee namen te laten bijschrijven (zie foto). De kaarshouder is verpakt in een mooi katoenen zakje.

* Op één van de foto’s zie je drie kaarshouders om zo een volledig beeld te geven van de tekst die op de steen is gebeiteld maar er wordt bij bestelling één kaarshouder geleverd.

 

 

Deze kaarshouder is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk. De kaars die wordt meegeleverd is van het merk Spaas en kan nadien makkelijk worden aangekocht in diverse supermarkten. Onderaan de steen zijn viltjes bevestigd waardoor de kaarshouder geen krassen kan maken op de ondergrond.

De kaarshouder kan op elke vlakke ondergrond worden geplaatst.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een winkel en letterhuis heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In het letterhuis dat achter de winkel gelegen is, toont ze een steeds wisselende collectie letterkunstwerken waarvan Maud slechts één of enkele exemplaren maakt. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond hedendaagse rouwgeschenken en teksten bij afscheid.

TERUG NAAR OVERZICHT