Kaarshouder ‘Veraf en toch dichtbij’

Keramische gietsteen

 38,00

Deze kaarshouder is een liefdevol geschenk voor wie op één of andere manier afscheid moet nemen van een vriend, familielid of geliefde. De persoon die gemist wordt is veraf maar ook in het hart, in herinneringen heel dichtbij. Het gemis wordt erkend en tegelijkertijd is er troost. Het is het ideale geschenk in tijden van corona waarin we niet altijd kunnen zien wie we willen zien. Tegelijkertijd is het ook een troostend geschenk voor wie afscheid heeft moeten nemen van een geliefde. Maud Bekaert heeft een uitgebreide collectie geschenken rond afscheid. Je kan die allemaal bekijken op de webshop van Atelier Wolk, een aparte website. Klik hier als je die collectie geschenken wil bekijken.

De letters zijn met de hand ontworpen door Maud Bekaert en hebben een warm en lief karakter.

De kaars in de steen is een theelicht in standaard formaat van het merk Spaas (standaard of clearlight). Het kaarsje wordt meegeleverd. Nadien is het makkelijk in de handel te krijgen.

Je kan ervoor kiezen om de steen te laten personaliseren. Maud Bekaert schrijft er dan in haar sierlijk handschrift, een naam en eventueel ook een datum bij. Indien je de steen wil laten personaliseren, vermeld dan de namen en eventueel de datum die je erbij wil. Voor het personaliseren van een steen kan er een wachttijd zijn. Die loopt meestal niet langer op dan enkele dagen. Wil je weten hoe lang het zal duren voor de steen kan worden verzonden? Mail dan naar Maud via maud@maudbekaert.be

De steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk. De grijze steen is gemaakt in hetzelfde materiaal maar is bovendien ook met de hand geschilderd met acrylverf. Beide kleuren zijn sober en neutraal en combineren makkelijk met andere kleuren.

SKU: Niet beschikbaar Categorieën: , Tags: , , ,

23 x 12,5 x 2,5 cm

De gietsteen die gebruikt wordt om deze creatie te maken is een duurzame mengeling van fijngemalen witte marmer en kalk. De grijze variant is gemaakt in dezelfde gietsteen maar is bovendien ook nog met de hand geschilderd, vandaar het contrast tussen de letters en de steen. Onderaan de steen zijn viltjes bevestigd waardoor de kaarshouder geen krassen maakt op de ondergrond.

De steen staat stabiel op elke vlakke ondergrond. Onderaan de steen zijn viltjes bevestigd waardoor die geen krassen maakt op de ondergrond.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT