Ga achterover liggen en droom (cortenstaal)

Cortenstaal

 180,00

6 op voorraad

De tekst ‘Ga achterover liggen en droom’ is van dichter en auteur Peter Verhelst. Het ontwerp van de hand van Maud Bekaert is speels en tegelijkertijd tijdloos. De letters zijn gelaserd uit cortenstaal. Cortenstaal is een specifieke metaallegering waar onder andere koper in zit. Het specifieke aan cortenstaal is dat de roest die wordt gevormd, een coating legt rond het metaal waardoor het nooit kan ‘doorroesten’. De roestlaag is een natuurlijke bescherming voor het metaal. De tekstcreatie is weersbestendig en kan je dus zowel buiten als binnen een plaats geven. Hou er buiten rekening mee dat er mogelijks nog wat roest kan vrijkomen door contact met water. Op een bakstenen muur zal je dit nauwelijks merken maar op een tere ondergrond kunnen er vlekken ontstaan.

Zet je de tekst in je tuin of op je terras? Plaats dan ’s avonds enkele grote theelichten op de geïntegreerde voet achter de tekst en geniet van de gloed van het kaarslicht dat oplicht door de uitgelaserde letters.

700 x 240 mm

De tekst is gelaserd in cortenstaal

De tekst heeft een geïntegreerde voet en staat stabiel op om het even welk vlak oppervlak.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een winkel en letterhuis heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In het letterhuis dat achter de winkel gelegen is, toont ze een steeds wisselende collectie letterkunstwerken waarvan Maud slechts één of enkele exemplaren maakt. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond hedendaagse rouwgeschenken en teksten bij afscheid.

TERUG NAAR OVERZICHT