Dolce far niente

Keramische gietsteen

 30,00

De Nederlandse vertalingvan deze Italiaanse quote is ‘Het zalige/zoete niets doen’. De diepere betekenis van de tekst schuilt in een Italiaanse manier van leven. Italianen zien het ‘niets doen’  als een belangrijke activiteit. Iets wat uitermate belangrijk is naast andere activiteiten zoals werken, het huishouden doen en vrienden en familie bezoeken.

Eens zalig niets doen is vaak een zwaar onderschatte bezigheid. De steen herinnert je aan de kracht ervan. Het is iets wat je iemand anders en jezelf graag toewenst.

De letters zijn met de hand ontworpen door Maud Bekaert.

SKU: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

14 x 19 x 1,5 cm

De gietsteen die gebruikt wordt om deze creatie te maken is een duurzame mengeling van fijngemalen witte marmer en kalk. De grijze variant is gemaakt in dezelfde gietsteen maar is bovendien ook nog met de hand geschilderd, vandaar het contrast tussen de letters en de steen.

In de achterkant van de steen zitten twee nylon haakjes. Als je door die twee haakjes een stevig touwtje knoopt kan je de steen makkelijk ophangen aan één bevestigingspunt in de muur. Wil je de steen liever ergens zetten, dan kan je een steuntje bijbestellen waarin je de steen kan rechtop zetten.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een winkel en letterhuis heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In het letterhuis dat achter de winkel gelegen is, toont ze een steeds wisselende collectie letterkunstwerken waarvan Maud slechts één of enkele exemplaren maakt. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond hedendaagse rouwgeschenken en teksten bij afscheid.

TERUG NAAR OVERZICHT