Magneet ‘Carpe diem’

Magneet

 1,50

18 op voorraad

Ronde magneet met de tekst ‘Carpe diem’. De kalligrafie op de magneet is een ontwerp van Maud Bekaert. Ze schreef de letters met plat penseel en verf op papier. Het ontwerp werd vervolgens gedrukt en verwerkt in de magneet. Dat het ontwerp met de hand geschreven werd zie je aan de sierlijke lijnen en de beweeglijkheid van de letters.

De tekst ‘Carpe diem’ is van de Romeinse dichter Horatius. De Nederlandse vertaling ‘Pluk de dag’ is alom gekend. Dit citaat is een aansporing om nu te leven en om van elk moment, van elke dag ten volle te genieten. Deze magneet is dus de perfecte attentie voor elke levensgenieter of voor wie een aansporing kan gebruiken in die richting.

De magneet is 45 mm diameter en maakt deel uit van een collectie handontworpen magneten door Maud Bekaert.

SKU: LW-MCD-2019 Categorie:

Ronde magneet

45 mm diameter

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT