‘Carpe diem’ in doosje

Keramische gietsteen

 8,50

40 op voorraad

De letters van de tekst ‘Carpe diem’ zijn in bas-reliëf gehouwen in steen. De steen rond de letters werd weg gebeiteld waardoor de letters als het ware op de steen lijken te liggen. De letters zijn speels en vormen een grafisch geheel met de vierkante vorm van het steentje. De vertaling van de Latijnse tekst ‘Carpe diem’ is ‘Pluk de dag’. De tekst is van de Romeinse dichter Horatius. De tekst is een aansporing om niet tot morgen uit te stellen wat je vandaag kan doen. Een aansporing om in het ‘NU’ te leven en van elk moment, van elke dag te genieten.

De vertaling van de tekst zit bij de steen, gedrukt op een kalken blaadje. De steen en het kalken blaadje zijn verpakt in een mooi doosje.

Het is een ideaal geschenk voor een verjaardag, voor wie afstudeert, voor wie in een nieuwe woning gaat wonen, voor wie op pensioen gaat of voor wie een aansporing kan gebruiken om meer van het leven te genieten.

6,2 x 6,2 x 1,5 cm

Het steentje is met de hand gemaakt in een mengeling van fijngemalen marmer en kalk verpakt in een mooi doosje.  Op de steen ligt een kalkje met de vertaling van de tekst 'Carpe diem'

Je kan de steen in het doosje laten, het doosje open zetten en de steen zo in je interieur zetten of je kan de steen uit het doosje halen en het steentje rechtop zetten in je interieur. Soms wordt de steen ook gebruikt als presse-papier.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een winkel en letterhuis heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In het letterhuis dat achter de winkel gelegen is, toont ze een steeds wisselende collectie letterkunstwerken waarvan Maud slechts één of enkele exemplaren maakt. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond hedendaagse rouwgeschenken en teksten bij afscheid.

TERUG NAAR OVERZICHT