Buen camino

Cortenstaal

 75,00

2 op voorraad (kan nabesteld worden)

De letterlijke Nederlandse vertaling van deze muurtekst in cortenstaal is Goede route of  Goede weg. ‘Buen camino’ is ook het motto waarmee pelgrims elkaar groeten op hun tocht naar Santiago de Compostela. Deze boodschap maakt van de muurtekst een mooi geschenk voor wie in zijn of haar leven aan een route begint. Iemand die afstudeert, trouwt, alleen gaat wonen, op een lange reis vertrekt, op pensioen gaat, …

De tekst is gemaakt in cortenstaal. Cortenstaal is een metaallegering waar onder andere koper in zit. Het specifieke aan cortenstaal is dat de roest die wordt gevormd, een coating legt rond het metaal waardoor het niet kan ‘doorroesten’.

Je kan de muurtekst makkelijk ophangen met twee nageltjes links en rechts onder de lijn die door het ontwerp loopt. De tekst kan zowel binnen als buiten worden opgehangen. Hou er buiten rekening mee dat er mogelijks nog wat roest kan vrijkomen door contact met water. Hang de tekst daarom buiten op enkele millimeters van de muur.

 

744 mm x 160 mm (3mm dik)

De tekst is gelaserd uit cortenstaal.

Je kan de muurtekst makkelijk ophangen met twee nageltjes (of buiten met twee pluggen en vijsjes) links en rechts onder de lijn die door het ontwerp loopt.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een winkel en letterhuis heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In het letterhuis dat achter de winkel gelegen is, toont ze een steeds wisselende collectie letterkunstwerken waarvan Maud slechts één of enkele exemplaren maakt. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond hedendaagse rouwgeschenken en teksten bij afscheid.

TERUG NAAR OVERZICHT