Amor omnia vincit

Keramische gietsteen

 18,00

De vertaling van ‘Amor omnia vincit’ is ‘Liefde overwint alles’. Deze tekst werd vooral bekend door de Italiaanse schilder Carravaggio.  Het is immers de titel van één van zijn beroemdste schilderijen. Het schilderij ‘Amor omnia vincit’ illustreert een citaat van de Romeinse dichter Vergilius. Een met donkere vleugels afgebeelde Cupido toont hoe liefde een bron van kracht kan zijn in moeilijke tijden.

Deze steen kan je schenken aan wie het moeilijk heeft. Aan wie voor een uitdaging staat. Dit geschenk kan een symbool van mededogen zijn, een hart onder de riem. Met deze gebeeldhouwde tekst kan je een vriend of geliefde laten weten dat je er bent voor die persoon, ook in moeilijke tijden.

De steen is verpakt in een mooie doos.

De steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk. De grijze steen is gemaakt in hetzelfde materiaal maar is bovendien ook met de hand geschilderd met acrylverf. Beide kleuren zijn sober en neutraal en combineren makkelijk met andere kleuren.

*Alle bestellingen vanaf 20 euro geplaatst voor zondagavond 20u worden (binnen België) gratis de daaropvolgende maandag verzonden. Voor bestellingen onder 20 euro betaal je 4,95 euro verzendingskosten (verzending binnen 24 u). Express zendingen (+ 4,95 euro) en verzendingen naar andere Europese landen (+5,95 euro) worden eveneens binnen de 24 uur verzonden. 

SKU: Niet beschikbaar Categorie: Tags: ,

De witte steen is met de hand en ambachtelijk gemaakt in een mengeling van fijn gemalen marmer en kalk. De grijze steen is gemaakt in dezelfde gietsteen maar bovendien met de hand geschilderd met acrylverf. Het vierkante steentje is standaard verpakt in een mooie stevige doos.

9,2 x 9,2 x 2 cm

Onderaan het steentje zijn vier ronde viltjes bevestigd zodat het op om het even welke ondergrond geen krassen kan veroorzaken.

Ontwerp & realisatie: Maud Bekaert

Maud Bekaert is letterontwerper en letterbeeldhouwer. Ze ontwerpt sinds 1996 letters met potlood, penseel, pen en computer. Die letters verwerkt ze hoofdzakelijk met hamer en beitel in steen. De laatste jaren verwerkt ze daarnaast steeds vaker ook woorden en teksten in metaal, hout en nieuwe hedendaagse materialen. Maud leeft en werkt in Brugge waar ze een atelier en winkel heeft. In haar winkel en op de letterwebshop ontdek je een unieke collectie geschenken. Dit is een groot aanbod aan mooie teksten in vaste formaten. In haar atelier werkt ze daarentegen op maat aan grotere stukken en kunstwerken. Maud Bekaert was één van de eerste makers die het label ‘Handmade in Brugge’ mocht ontvangen. Ze werd zo een ambassadeur van het ambacht letterbeeldhouwen in haar stad. Maud is ook de bedenker en oprichter van Atelier Wolk, een hedendaagse collectie rond afscheid (grafornamenten en grafstenen).

TERUG NAAR OVERZICHT